CeRiTa HaRi CuTi

10:54 PTG

Assalamualaikum.......salam sejahtera,

Rasanya dah beberapa hari tak tulis berita dalam blog.....bukan apa, kalau hari cuti agak payah sikit nak buka laptop....sibuk dengan tugasan rasmi sebagai ibu dan isteri.

Hari Jumaat melayang duit aku belikan basikal kepada kedua2 hero tu. Tak padan dengan kecil tapi nafsu besar....Beli basikal ikut kata hati sendiri....dia ingat ummi dia ni cap duit agaknya. Minat pada basikal yang mahal dan ada class....walaubagaimanapun melayang juga RM 250.00 untuk dua basikal. Tapi tak apalah janji puas sebab dah memang berkeinginan nak belikan basikal untuk hero 2 orang tu. Sampai rumah tak menyempat2 nak main, padahal hari tengah hujan...siap kena kejar dengan ayahnya suruh masuk rumah.

Sebelah petang baru dilepaskan hero 2 orang tu main sepuas2nya diluar rumah....malam apa lagi belum habis berita 2 hero tu dah mengantuk.....sukanya hati...bukanya apa mudah sikit ummi dia nak buat taik mata...kalau tidak terjerit2 mulut ummi ni suruh tidur. Semenjak dah sarat ni, rasa nak tidur cepat....rasa letih sangat. Nasib baik hubby tu faham.....kalau tak larat nak masak minta hubby beli kat luar je...janji kenyang.

Ingatkan nak balik kampung pada sebelah malam tapi tak jadi....pagi Sabtu baru balik ke Tanjong Karang...tengok anak perempuan pula....begitulah rutin di waktu cuti umum....kadang2 rasa penat sangat. Esok kalau baby baru keluar tak tahulah macamana pula peelnya.....harap dapat baby girl sebab selalunya baby girl taklah lasak sangat....walaubagaimanapun tak kisahlah anak apapun janji sihat....InsyaAllah.

Minggu depan kena cuti seminggu sebab baby sister bercuti......aduhai kena jadi ummi mithali le seminggu ni....tahu ajelah budak 2 orang tu kalau tahu umminya cuti....macam2 mereka minta nanti......penat usah cakaplah.....terutama kalau pasal TV...berebut2 dua beradik kalau pasal TV....si adik asyik tutup buka....abang angin 1 kepala.....pening ummi esok dengar suara dua hero tu bertekak sesama sendiri.....nasiblah...sementara nak tunggu besar begitulah....esok dah besar cerita lainlah pulak timbul.....

Tapi satu masa nanti bila mereka dah besar tentu kita sebagai ibu bapa akan merasa rindu mengingati detik2 semasa anak2 kecil.....tak ada lagi dengar keriuhan suara anak2 bergaduh....masa tu tunggu kehadiran cucu2lah pulak....itupun kalau umur panjang....ehehehhehe.

You Might Also Like

0 ulasan

SUBSCRIBE

Like us on Facebook